Wat is een humidor? Heb ik die nodig?

Een 'Humidor' in huis halen voor uw sigaren is van levensbelang. Deze zorgt voor de juiste omgeving van uw sigaren en daarbij vooral de luchtvochtigheid bepaald voor een groot gedeelte de smaak van uw kostbare sigaren. Voor het op de juiste manier bewaren van kostbare sigaren is een humidor een mooi sieraad en onmisbaar.

Wanneer zijn sigaren te oud en moet ik verse sigaren uit de humidor kopen? Longfiller sigaren gemaakt met premium tabacco zijn gemaakt van tabak welke eerst 18 tot 24 maanden heeft gerust voordat deze gerold gaan worden. Sommige exclusieve fabrikanten laten de sigaren na het rollen opnieuw een jaar rijpen voordat deze aan de distribiteur worden afgeleverd. Een oude sigaar welke goed is bewaard geeft een gerijpte smaak af welke zeer te waarderen is. In een volgende artikel zullen we dieper in gaan op het verouderen van uw sigaren. “Vintage” is een term die niet enkel bij wijnen, porto en andere luxe goederen voorkomt. Sigaren kunnen we niet vers noemen. Op het moment dat u een verse sigaar rookt zult u beseffen dat sigaren nooit vers in de humidor van een sigarenwinkel ligt. Een verse sigaar bevat teveel ammoniak om lekker te kunnen roken. Een sigarenwinkel als Casa N°7 besteld sigaren op voorhand in de juiste hoeveelheden waarbij deze bij aankomst in de humidor geschikt zijn om op te roken. Echter, wij adviseren al onze sigarenrokers om te investeren in een humidor en sigaren te laten rijpen bij een temperatuur van 20 °C en bij een luchtvochtigheid van ongeveer 70 %.

Hoe lang kan ik een sigaar in een humidor bewaren? Indien u uw sigaar naar u zin te lang heeft bewaard raden wij u aan deze op te roken. Een sigaar welke juist is bewaard onder de juiste condities heeft een mooie pairing ondergaan met andere sigaren in combinatie met het Spaanse cederhout. Deze sigaren zijn perfect in balans. U kunt een sigaar voor onbepaalde tijd in een humidor bewaren. Wij kennen sigaren welke van voor het Fidel Castro tijdperk zijn en een fantastische rookbeleving garanderen.

Is het mogelijk een uitgedroogde sigaar te reanimeren? Op het moment dat een sigaar uitdroogt zal deze beschadigd zijn ten opzichte van een sigaar welke nooit uitgedroogd is geweest. De sigaar kan echter hersteld worden door deze heel langzaam te bevochtigen in een humidor.

Zijn sigarentubes van metaal of glas geschikt om te dienen als humidors? De tubes waar u sommige sigaren in aan kunt kopen zijn geschikt voor het veilig vervoeren van sigaren. U kunt deze verzegelen door middel van een plakband. Zodra u de tube met sigaar goed hebt verzegeld zal deze werken als een humidor zonder bevochtiger. Indien u de tube heeft geopend kunt u de sigaar beter oproken. Wij geven het advies om sigaren in verzegelde tubes niet langer dan een jaar buiten de humidor te bewaren.

Hoe weet u dat uw sigaar in perfecte staat is?
1. Knijp in de sigaar en luister ernaar terwijl u in het uiteinde knijpt.
2. Inspecteer het dekblad en ga opzoek naar vreemde verkleuringen, scheuren of los zittende bladeren. Het dekblad moet glad en strak zijn.
3. Bekijk het open uiteinde van de sigaar en ga opzoek naar extreme kleurwijzigingen.

En GOD stak een sigaar op en zag dat het goed was!